Τρίτη

"Ζητείται ευθιξία!" - Πείτε την αλήθεια πως πνίγηκε το 44χρονο παλικάρι


"Το Σάββατο το βράδυ συγκλονιστήκαμε στη Λέσβο από τον άδικο θάνατο φίλου μας ερασιτέχνη αλιέα. Στη συνέχεια όλες αυτές τις μέρες αγανακτήσαμε από τη μικρότητα των ανθρώπων που κρυμμένοι πίσω από το δάχτυλο τους επιχειρούν να μας πείσουν ότι το γάλα είναι μαύρο. Συγκάλυψη πάνω στη συγκάλυψη. Ακούσαμε υπεύθυνες ...



ανακοινώσεις πολιτικών και υπηρεσιακών επιβαινόντων στο σκάφος του Λιμενικού, που άλλαζαν από ώρα σε ώρα. Από την πλήρη άγνοια, μέχρι τελικά την παραδοχή ότι τους εμβόλισε το εικονιζόμενο «ταχύπλοο» που έπλεε ακυβέρνητο. Και αυτοί βέβαια ως γνήσιοι φύλακες της θάλασσας προτίμησαν να αποβιβάσουν πρώτα το ΓΓ Γραμματέα του Υπουργείου Αιγαίου στην ασφάλεια του λιμανιού της Μυτιλήνης και μετά να ασχοληθούν με το ακυβέρνητο σκάφος και τον άτυχο ναυαγό του.
Υπάρχουν όμως και μάρτυρες που από πληροφορίες κατέθεσαν ήδη στον εισαγγελέα. Ελπίζουμε τουλάχιστον η δικαιοσύνη να κάνει το χρέος της.
Τα ερωτήματα μας πολλά και ο κόσμος ζητά να λάμψει η αλήθεια.
- Γιατί το σκάφος του λιμενικού τόσο κοντά στην ακτή, Σάββατο βράδυ έπλεε χωρίς φώτα με ιλιγγιώδη ταχύτητα; (Υπάρχουν μάρτυρες). Σε ένδειξη κουλτούρας φαρ-ουέστ;
- Γιατί μετά το ατύχημα εξαφανίστηκαν αφήνοντας αβοήθητο τον άτυχο Αριστείδη, που μπορεί να ζούσε αν του δίνονταν άμεσα οι πρώτες βοήθειες;
- Γιατί υποτιμούν τη νοημοσύνη μας δηλώνοντας ότι η βάρκα ήταν ήδη ακυβέρνητη σε τρελή πορεία και τους εμβόλισε; ( Ο Δαυίδ το Γολιάθ). Ως πραγματικοί σούπερμαν, πλέοντας νύχτα από την προστατευμένη καμπίνα τους με την ταχύτητα που πήγαιναν, πρόλαβαν και τα διαπίστωσαν όλα αυτά;
- Έστω και έτσι αφήνουμε μια ακυβέρνητη βάρκα που τη χτυπήσαμε και φεύγουμε; Να σημειωθεί ότι η βάρκα που βλέπετε στη φωτογραφία βγήκε στην ακτή μπροστά σε έκπληκτους ανθρώπους πλέοντας με πλήρη ταχύτητα μόνη της. Θα μπορούσε δηλαδή να κάνει και άλλη ζημιά.
Αυτά από ένα μη αυτόπτη μάρτυρα, που σας μεταφέρει αυτά που γίνονται αυτές τις μέρες στη Λέσβο. Να προβληματιζόμαστε βέβαια όλοι μας για το πόσο μπορούμε να βασιζόμαστε σε θεσμούς και μηχανισμούς στη χώρα μας.
Ας είναι αιωνία η μνήμη του Αριστείδη, κρίμα για το 44χρονο παλικάρι και κουράγιο στην οικογένεια και στα παιδάκια του που θα δώσουν τη δική τους μάχη, για χρόνια, να αποδεικνύουν το αυτονόητο, αφού στις μέρες μας η «αιδώς» έχει εξαφανιστεί."

Ένας αναγνώστης, μη αυτόπτης μάρτυρας, με κοινή λογική, που πλέον φοβάται να κυκλοφορήσει μετά το σούρουπο στις θάλασσες του Νησιού του.

http://troktiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: