Σάββατο

Έγινε το πρώτο βήμα


Με σταθερά βήματα δείχνει να προωθεί το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων το μεγάλο έργο του αεροδρομίου Μυτιλήνης. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, πρόσφατα εγκρίθηκε από το υπουργείο χρηματοδότηση ύψους 150.00 ευρώ για τη μελέτη «επέκτασης - διαμόρφωσης πίστας στάθμευσης αεροσκαφών», που αποτελεί τμήμα του μεγάλου έργου...



Ήδη ο υφυπουργός Νίκος Σηφουνάκης, από τον περασμένο Ιανουάριο, έχει ανακοινώσει ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε μέσα στις προθεσμίες να προλάβουν να προχωρήσουν οι μελέτες, που θα πρέπει να γίνουν από την αρχή.
Σε συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει τότε ο υφυπουργός, είχε κάνει λόγο για «αγώνα δρόμου» όσον αφορά στο έργο του αεροδρομίου Μυτιλήνης, καθώς όπως είναι γνωστό έχει αλλάξει πλέον ο σχεδιασμός ως προς τις κτηριακές εγκαταστάσεις, οι οποίες μετά από δική του υπόδειξη θα χωροθετηθούν στην ανατολική πλευρά του αεροδρομίου (από την πλευρά των καυσίμων), ώστε να εξοικονομηθούν τα υπέρογκα ποσά που θα απαιτούνταν για απαλλοτριώσεις σε περίπτωση που προχωρούσε η αρχική λύση που είχε επιλεγεί, για την απέναντι πλευρά από τις σημερινές εγκαταστάσεις.
Στόχος του υπουργείου είναι να ολοκληρωθούν οι μελέτες το συντομότερο δυνατό προκειμένου το έργο να μπορέσει να προλάβει να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Το γεγονός ότι μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα εξασφαλίστηκαν 150.000 ευρώ για τη μελέτη ενός τμήματος - πολύ σημαντικού - του συγκεκριμένου έργου, δημιουργεί αισιοδοξία ότι μπορεί να πετύχει τελικά το στόχο του το υπουργείο για να μπει το έργο σε τροχιά υλοποίησης.

http://www.emprosnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: